Autoloos

Wij hebben geen auto. Nee, echt niet. In combinatie met drie kleine kinderen vergt het wat creativiteit, armspieren en Hollandse nuchterheid – iets in de trant van ‘een goed zeeman wordt ook wel eens nat’ -, maar verder kan ik het je aanraden. En je portemonnee.

Even door de duidelijkheid: onze families wonen ‘om de hoek’, inclusief hun auto’s. Heel handig voor dagjes uit, vrienden uit het oosten of in geval van nood (lees: de momenten – altijd in de avond of het weekend – dat we weer eens naar de HAP moeten met de een of andere zoon). De ‘huurprijs’ stijgt mee met de inflatie, enfin.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat het inmiddels wat krapjes wordt op de fiets. Stel je maar voor: zoon voorop, zoon achterop en zoon op de buik, plus twee fikse (luier)tassen. En dan heb ik het – in geval van manlief – nog niet gehad over ‘de stang’. Een onmogelijk gevalletje opstappen en overbodige luxe, dat hebben wij vrouwen inmiddels wel bewezen. Ook de wekelijkse boodschappen vergen wat spierkracht en evenwicht (denk maar niet dat iemand even helpt – ook niet met dikke buik). Maar ach, alles went.

De keuze voor autoloosheid werd weer eens bevestigd toen onlangs twee BOA’s door onze straat marcheerden. Parkeergelegenheid is schaars, dus staan de vierwielers hier keurig buiten de vakken. Dat kost ruim 90 euro en een hoop ‘ze-zien-toch-zelf-ook-wel-dat-je-hier-nergens-kunt-parkeren’-stress.

Ik sluit niet uit dat hij er ooit eens komt, die auto. Er kleven namelijk ook wat voorwaarden aan een autoloos bestaan: een goede OV-verbinding in de buurt, het winkelcentrum om de hoek, werk op fietsafstand en een goed gestel bijvoorbeeld. Tot die tijd pakken wij ‘gewoon ff de fiets’. Maar als ik je tegenkom, beloof ik niet te zwaaien…

 

 

 

 

 

 

2 Reacties “Autoloos

 1. hannah
  Op 28 november 2014 om 23:27 uur

  Dus jij komt gezellig naar driebruggen fietsen? ?? Hoop dan maar dat het niet vriest… :p

  • admin
   Op 10 december 2014 om 14:26 uur

   Ik geloof dat ik in geval van nood maar even gebruikmaak van jouw autorijservice ;-). Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *