Driehoek

Het begint vervelend te worden. Overal duikt ‘ie op. Om een punthoofd van te krijgen. Tegenwoordig moet alles in een driehoek passen. Je gezondheid (fysiek, voeding, psyche), de basisschool, (leraar, ouders, kind), het hbo (onderwijs, werkveld, onderzoek), ondernemen (planet, people, profit), de nieuwe – nog te plaatsen – reclameborden in ons dorp. En nu dus ook het welzijn van Babyzoon.

Het ging zo: ik had een afspraak op het consultatiebureau. De eerste prikjes, die afspraak. Ik werd al wat wantrouwend toen de onbekende mevrouw in de hoek zich voorstelde als ‘een soort coach’. Ze kwam de nieuwe werkwijze bekijken. Na het bekende ‘hoe gaat het?’ kwam hij boven tafel. De driehoek.

Het midden staat – uiteraard – symbool voor Babyzoon. De drie zijden staan vol met woorden als ‘liefde, genegenheid, veiligheid, werk, ouderschap, ontspanning, etc, etc.’ De verpleegkundige kwam naast – ja, NAAST – mij zitten en gaf de volgende opdracht: ‘Kijk eens naar de driehoek. Is alles in balans? Dat betekent dat je baby in balans is. Zo niet, dan is hij ook uit balans.’

Enigszins ontzet staarde ik naar de driehoek. Babyzoon poept, slaapt, drinkt, groeit een kilo in de maand en jankt het hele huis bij elkaar als de klok 17.00 uur slaat. Dat had ik enkele minuten eerder al duidelijk gemaakt… toch?! ‘Ja ja, alles in balans’, pers ik er nog uit. In gedachten teken ik driehoekjes op z’n beentjes, daar waar even later een veel te grote naald zich door zijn zijdezachte huidje boort. #auw!

Behoorlijk uit balans verlaten we even later het pand. De hele dag is Babyzoon van slag. ‘Hoort erbij’, hoor ik de verpleegkundige haast zeggen. De driehoek rept er tenslotte met geen woord over. We hebben ons er doorheen geslagen hoor. Het recept: borstvoeding, knuffelen en paracetamol. Een onoverwinnelijke – ehm… – driehoek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *