Droom!

Dertig dagen had hij stickers geplakt. Zijn oogjes glinsterden al de hele week. Regelmatig dagdroomde Oudste Zoon hardop, over de cadeautjes, de visite, de taart. Om zich vervolgens helemaal over te geven aan het feestgedruis. En – inmiddels – volop na te genieten van alles wat hij beleefde en kreeg.

Met gepaste jaloezie zag ik het aan. Zijn blijdschap over wat komen zou. De dagenlange dromen, want hoe zou het gaan. Zijn vertrouwen dat het hoe dan ook feest werd. En zijn ideeën voor traktaties, taarten, wensenlijstje en partijtje.

Het deed mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het is om te dromen. Te dromen van dat waar je op hoopt. Om je vervolgens met blijdschap en vertrouwen toe te wijden om die droom werkelijkheid te laten worden. Stappen te zetten omdat je zo’n duidelijke finish voor ogen hebt. Een eindstreep die jouw leven betekenis geeft; ook al bereik je hem pas over dertig dagen, dertig maanden of misschien over dertig jaar.

Ik hoop dat jij dromen hebt; groot of klein. Zelf droomde ik jarenlang van een moestuin. Inmiddels staat ‘ie er en beroven de rupsen ons continu van de eerste stronkjes boerenkool (tips zijn welkom!). Nog steeds droom ik van een workshop waarin ik met deelnemers ervaar wat er gebeurt als je dat wat jou bezighoudt gaat delen en opschrijven. De proefavonden waren bemoedigend, alles ligt klaar voor de start, nu nog het lef eraan te beginnen. Vooral droom ik ervan samen in beweging te komen om te Leven met een hoofdletter. 


“Laat je dromen tot Leven komen”

Bemoediging om mijn dromen handen en voeten te geven vind ik in het Bijbelboek Hebreeën, hoofdstuk 11. Daar vind je een lijst gelovige dromers waar je in eerste instantie nogal moedeloos van wordt. Totdat je hun verhalen gaat lezen. Dat van Gideon in Richteren 6. Dat van Rachab in Jozua 2. De roeping van David in 1 Samuel 16. Of dat van Ester in hoofdstuk 4. Dan ontdek je dat het ook maar mensen zijn, net als jij en ik. Mensen die door te vertrouwen op de beloften van hun Maker tot dingen in staat waren waar wij vaak alleen maar van dromen.

Aanstaande vrijdag ligt het dagboek Droom! Hoopvol richting Kerst in de winkel. Een dagboek waarmee ik hoop dat jouw dromen tot Leven komen. Dromen die met de mooie handlettering- en biblejournalingideeën van Kris Bossenbroek via je hoofd en handen hopelijk je hart bereiken. Want dat droom ik jou toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *