Gebed van zoons

Bidden vind ik best moeilijk. Zo niet zoons. Zij spreken gewoon uit wat op hun hart (of binnen hun blikveld) ligt. Mooi. Eerlijk. Puur. Daar kan ik elke avond van leren én genieten.

Heer, wij willen u danken en bidden,

Tweede Zoon: ‘Dat ik die trein zo mooi vind en mijn spaarpot. En het klokhuis en de graafmachine en de hoed. En deze koning. En dit briefje. En mijn pyjama en mijn dekens en mijn kussen. En Freddy en ijsbeer (knuffels).’

Oudste Zoon: ‘Ik wil bidden dat de tante van mijn vriendje weer gaat opstaan. En dat de maan goed gaat schijnen en de sterren mooi klinkelen. En ik weet ook nog hoe de maan schijnt… En ik wil dat de ridders niet gaan vechten. En dat de dieven niet meer gaan stelen. En nog dat er niet meer leger bij komt. En dat het kasteel niet wordt gestolen en het goud en zilver van het kasteel ook niet. En dat de dieren niet worden geschoten.’

Amen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *