Gespreksonderwerp: ambitie

Enigszins op vleugels reed ik vorige week naar huis. Het was na een workshop ‘Pitchen’ waar ik flink werd uitgedaagd het onderste uit de kan te halen. Wat kun je? Wat wil je? Hoe ga je dat doen? Een heerlijke ervaring, want ik zeg het maar eerlijk; dat mis ik in mijn dagelijks leventje behoorlijk.

Wat ik precies mis? De gesprekken over werk, uitdagingen en ambitie, het leren van elkaar en eerlijke, positieve feedback. Verder dan ‘hoe gaat het met je werk?’ komt het vaak niet om daarna over te gaan op het favoriete gespreksonderwerp: de kinderen. En dan zijn er opeens vragen te over, worden er talloze tips uitgewisseld, krijg je zonder schroom feedback en is er hier en daar zelfs ambitie te bespeuren.

Toen ik deze week het artikel ‘De omgeving bepaalt de ambitie’ in het Algemeen Dagblad las, viel het kwartje. In het dorp waar ik woon, op de rand van de biblebelt, is de combinatie werk en ambitie nog lang geen gemeengoed, is mijn ervaring. En ‘veel moeders worden bij de beslissing om wel of niet in deeltijd te werken (en er dus over te praten, vul ik zelf maar even aan) sterk beïnvloed door hun achtergrond en hun omgeving’, betoogt socioloog Justine Ruitenberg in de krant.

Aan de andere kant, misschien moet ik zelf maar eens beginnen dit patroon te doorbreken. Want – dat geef ik dan ook maar eerlijk toe – ik hobbel vaak wel erg gemakkelijk mee met de richting die het gesprek opgaat. Open en eerlijk vragen stellen is tenslotte niet altijd gemakkelijk, zeker als de mening van de gesprekspartner nog niet (of juist érg) duidelijk is.

Ik heb meteen maar wat ‘zo-voer-je-een-goed-gesprek’-tips opgezocht: 1. Luister – geef de ander de ruimte om te praten, laat merken dat je de ander echt hoort (samenvatten) en stel vanuit die informatie vragen. 2. Vergeet jezelf (mooi citaat van Dale Carnegie: ‘Het is gemakkelijker je voor anderen te interesseren dan anderen te overtuigen geïnteresseerd te zijn in jou’.) 3. Stel goede vragen – met de juiste vraag komt boven tafel wat je wilt weten of wordt het gesprek een bepaalde kant op gestuurd. 4. Ken jezelf en laat jezelf kennen – wees jezelf en wees open en eerlijk dat kan weleens een verrassende uitwerking hebben.

Je bent gewaarschuwd ;-).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *