‘Ik weet iets wat’

Ooit was het een prachtige methode om in no time van A naar B te komen. Gelukkig heb ik er bij de geboorte van zoonslief een flinke dosis geduld bijgekregen, maar als ik wil dat ze iets doen, dan het liefst NU! Dus ontdekte ik de wonderzin ‘Ik heb een goed idee…’ om ze vervolgens in een paar seconden te hebben waar ik ze wilde hebben.

Goed. Dat werkt dus niet meer. Sterker nog, Oudste Zoon heeft de truc ontdekt en past ‘m toe waar het hem uitkomt met de woorden: ‘Mama? Ikke soed idee…’ om er vervolgens al zijn fantasierijke verzinsels achteraan te plakken. We komen nog steeds wel bij B hoor, maar nu via de rest van het alfabet. Inderdaad: vermoeiend.

Voorbeeldje. Ik: ‘Joost, we gaan bijna naar boven.’ Hij: ‘Ok, mama’. Ik (enkele minuten later): ‘Kom, we gaan nu naar boven.’ Hij: ‘Mama? Ikke soed idee. Ik eerst oppe kar olifanten en krokodillen vangen en dan naar boven.’ Ik (ontdaan door zijn creativiteit): ‘Ok, een rondje en dan naar boven.’ Hij (na z’n rondje): ‘Ikke soed idee, ik even auto’s pakken voor boven.’ Ik: ‘Snel dan.’ Hij: ‘Ik soed idee, ik auto’s inne tas doen.’ Ik (inmiddels rood aangelopen): ‘Nee, we gaan NU naar boven…’

Het doet me denken aan mijn kleine zusje. Ruim vijf jaar geleden paste ze het trucje ook dagelijks toe, maar dan met de zinssnede ‘Ik weet iets wat’. Het blijkt meteen de ‘lik-op-stuk’-methode, want na die woorden van zijn tante – en een lachsalvo van zoonlief – doet ‘ie wat ik wil. Voorlopig dan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *