Ons konijn

Wij hebben een konijn. Of liever gezegd: oudste zoon heeft een konijn. Een snoezig wit beestje met een klein rond neusje. ’s Nachts slaapt hij naast zoon in een eigen bedje met lichtblauwe dekentjes. Boven hem hangt aan de muur een piepklein schilderijtje met – natuurlijk – worteltjes erop afgebeeld.

Nog nooit in mijn leven was ik zo blij met een konijn. Lang geleden hadden we er diverse in de achtertuin van mijn ouders. Er kwamen baby’s van en mijn zusjes en ik mochten ze een naam geven. Tot op de dag van vandaag snap ik niet dat m’n ouders onze voorstellen moeiteloos accepteerden; de zwarte heette, na een enigszins uit de hand gelopen beraadslaging, ‘witje’, de bruine ‘hoedje’ en de gekleurde ‘mix’. Tsja.

Ons nieuwe konijn heeft van zoon de toepasselijke naam ‘tonijnen lekker’ gekregen. Naamgeving is sowieso niet z’n sterkste kant. Beer heet gewoon beer. Panda is panda. Alleen z’n knuffelhondje heet ‘meh’ omdat oma vindt dat het een schaap is. Ondanks zijn naam is ‘tonijnen lekker’ een briljante aanschaf gebleken. Zoon slaapt wanneer ’t konijn slaapt en zoon wordt pas (hoorbaar) wakker wanneer konijn wakker wordt: 7.00 uur.

Even voor de duidelijkheid: de meegeleverde handleiding verbiedt misbruik te maken van het witharige beestje. Uitslapen tot 10.00 uur is er dus niet bij. Hoewel: onlangs viel ’s nachts de stroom uit. Om 7.52 uur sprong manlief z’n bed uit: ‘het konijn!’ En jawel, oudste zoon lag op z’n zij onafgebroken naar het beestje te staren in de hoop dat het ein-de-lijk op zou staan. #ahh

PS. Ook interesse in het huisdier? Op internet zijn er talloze te vinden.

 

 

 

 

1 reactie op “Ons konijn

  1. hannah
    Op 18 oktober 2013 om 08:38 uur

    Hahah… Ik dacht heel even dat het un egte was…. Slaapt in een eigen bedje, wordt later wkkr omdat de stroom uitgevallen is,. Hahah briljant!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *