Verliefd op het leven

Het is het moment waar ik het meest naar verlang zodra de maand maart begonnen is. Dat ogenblik dat de nieuwe, frisse sapstromen niet alleen door de boomstammen bruisen, maar ook mijn lichaam en geest wakker schudden. De tijd waarop de doffe grauwheid van de winter plaatsmaakt voor licht en kleur. Alsof er een stofdoek over de natuur wordt gehaald. De laatjes van mijn zintuigen wijd open gaan. Het leven weer glanst als nooit tevoren.

De groene zweem die over het landschap golft. De geur van de magnolia. Het zonlicht dat mijn huid verwarmt. De volle, bruinroze knoppen van de prunus, vol verwachting van schoonheid-op-zijn-uitbundigst. De tulp die uit de grond schiet, maar zijn kleur nog verborgen houdt. Het zijn beloftes. Beloftes van de volheid die nog komen gaat.


“Dans mee op het ritme van de merel daar hoog in de boom” 

Op het ritme van de natuur, komen ook mijn lichaam en geest tot leven. Het zoeken naar rust maakt plaats voor zin in nieuwe avonturen. Het in mijzelf gekeerde heeft ineens zin in contact. Met een boek op de bank wordt met mijn handen in de (moestuin)aarde. Sloffen veranderen in slippers. Vaste patronen concurreren met creativiteit.

Dans mee op de muziek van de merel daar hoog in de boom. Sta stil om het wonder van nieuw leven te aanschouwen. Geniet van de hoop die de lente in zich draagt. Maak plaats voor die oude, nieuwe liefde die als vanzelf opwelt in de stralen van de zon. De liefde voor het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *